Гласуването за президент на Южна Корея започна в сряда. Наследникът на

...
Гласуването за президент на Южна Корея започна в сряда. Наследникът на
Коментари Харесай

Южна Корея избира президент

Гласуването за президент на Южна Корея стартира в сряда. Наследникът на Мун Дже Ин ще стане явен след оспорваната президентска конкуренция сред Ли Дже Мюнг от ръководещата партия и Юн Сук Йел от главната опозиционна партия, заяви Kyodo.

Сред над 44 милиона гласоподаватели, имащи право на глас, към 37 % към този момент са дали своя избор на предварително гласоподаване в петък и събота. Над 14 400 изборни секции отвориха порти в 6 часа сутринта.

Тъй като изборите ще се проведат на фона на пандемията на ковид, тези, които са дали позитивна проба за COVID-19, би трябвало да гласуват от 18 часа. до 19:30 ч. след края на нормалните часове за гласоподаване.

Преброяването на гласовете се чака да стартира до 20 часа, а резултатите евентуално ще бъдат известни рано в четвъртък, като формалното известие от Националната изборна комисия ще бъде по-късно същия ден.

20-ата президентска конкуренция на Южна Корея за петгодишен мандат беше доста напрегната, защото Ли от ръководещата Демократическа партия и Юн от главната опозиционна Партия на силата на хората участваха в отрицателни акции, а съпругите им бяха атакувани поради няколко абсурда.

Последното изследване, извършено от социологическата компания Realmeter, сподели, че Юн е начело с 46,3 %, до момента в който 43,1 % поддържат Ли.

Припомняме, че дни по-рано нападение помрачи изборния развой.

Лидерът на ръководещата Демократическа партия в Южна Корея Сонг Йън-гил беше откаран по неотложност в болница, откакто беше атакуван и ударен с чук по време на събитие от предизборната акция на партията му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР